Aste honetan, Lehen Hezkuntzako 6. mailako ikasleek hezkuntza-esperientzia paregabea izan dute Mercabilbaon, elikagai galkorren banaketa-zentro handienean. Emaitza? Ikaskuntza- eta dibertimendu-konbinazio horrek, ziurrenik, arrastoa utziko die luzaroan.
13 hektareatik gorako azalera du, jardueraz beteta. Handizkako 71 enpresa biltzen ditu, kalitate handiko produktu freskoen aukera ikaragarria eskaintzeko.
Eta eszenatoki horren erdian, ikasleek ekintza zuzenean murgiltzeko aukera izan dute, arraina garbituz eta fruta-brotxeta goxoak prestatuz. Baina, sukaldaritzako trebetasunez haratago, zer ikasi dute benetan?
Hasteko, gure mahaira iristen den elikagai bakoitzaren atzean dagoen prozesuaz konturatu dira. Harrapaketatik hasi eta banaketaraino, bertatik bertara ikusi dute lan gogorra eta kalitatezko produktu freskoak eskaintzeko behar den dedikazioa. Gainera, higieneak eta elikadura-segurtasunak duten garrantziaz ikasi dute, funtsezko trebetasunak baitira edozein sukaldari izateko hautagairentzat.
Baina ikasgaia ez da hor amaitzen. Taldean lan egitean, lankidetza- eta komunikazio-trebetasunak indartu dituzte, taldeko kide bakoitzak arrakasta orokorrean berebiziko garrantzia duela ulertuta. Eta, jakina, beren lanaren fruituak dastatzeko plazera aurkitu dute!
Hau irakurtzen ari zareten gurasoei… Orain ez dute aitzakiarik! Orain sukalde laguntzaile apartak dituzue, postrerako fruta-brotxetak prestatzetik arrain bat garbitzeraino dakitenak! Beraz, zergatik ez diezue uzten beren trebetasun berriak erakusten sukaldean?
Animatzen bazarete eta esperientzia partekatzea erabakitzen baduzue, hemen gaude! On egin!